'FC Twente pakt door en hoopt nieuwe spits snel te kunnen presenteren'

'FC Twente pakt door en hoopt nieuwe spits snel te kunnen presenteren'
25 juli om 19:05

FC Twente hoopt op korte termijn de overgang van Sam Lammers af te ronden. Donderdag werd bekend dat FC Twente zijn pijlen heeft gericht op Lammers, die afgelopen seizoen indruk maakte als huurling bij FC Utrecht en nu overbodig is bij Rangers FC. De Telegraaf weet dat de Tukkers de deal snel willen beklinken. 

Rangers FC nam Lammers vorige zomer voor ruim vier miljoen euro over van Atalanta Bergamo. Met een salaris van 1,5 miljoen euro per jaar drukt Lammers zwaar op de begroting in Glasgow, waar hij nog een driejarig contract heeft. FC Utrecht en NEC konden niet voldoen aan zijn salariseisen, maar FC Twente lijkt slagvaardiger. In Schotland wordt rekening gehouden met een transfersom die door bonussen kan oplopen tot drie miljoen euro.

Afgelopen seizoen werd Lammers verhuurd aan FC Utrecht, waar hij in achttien duels tien goals maakte en drie assists verzorgde. Ondanks zijn goede prestaties konden FC Utrecht en NEC de salariseisen van Lammers niet inwilligen. De spits was bereid om enigszins in te leveren, maar vroeg nog steeds meer dan wat deze clubs konden bieden. FC Utrecht heeft inmiddels doorgeschakeld naar Noah Ohio van Standard Luik.

FC Twente verkocht in januari de spits Manfred Ugalde aan Spartak Moskou voor dertien miljoen euro. De club versterkte zich daarop met Myron Boadu, gehuurd van AS Monaco. Wegens fysieke problemen kon Boadu echter niet veel indruk maken. FC Twente ging de voorbereiding op het nieuwe seizoen in met Ricky van Wolfswinkel en de jeugdige Lucas Vennegoor of Hesselink, zoon van oud-international Jan Vennegoor of Hesselink.

FC Twente speelt binnenkort in de derde voorronde van de Champions League tegen Red Bull Salzburg. De club wil zich vóór deze belangrijke wedstrijden versterken met een spits.