Van den Boomen behoedt Ajax van blamage na late treffer tegen Vojvodina

25 juli om 22:24

Ajax heeft goede zaken gedaan in de voorrondes van de Europa League. In de eerste officiële wedstrijd van Fransesco Farioli als trainer creëerde Ajax de nodige kansen. Pas in de slotfase maakte Branco van den Boomen de openingstreffer, waardoor Ajax met 1-0 won van Vojvodina.

Farioli zat voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank bij Ajax tijdens een officieel duel. De Amsterdammers kwamen sterk uit de startblokken. In de 22e minuut kreeg Carlos Forbs de eerste kans, maar zijn volley werd door doelman Lazar Carevic tot hoekschop verwerkt. De Serviërs durfden ook te voetballen, wat in de 32e minuut bijna tot een doelpunt leidde toen Caleb Zady maar net naast het doel van Remko Pasveer schoot.

In het laatste kwartier voor rust dicteerde Ajax het spel. Kenneth Taylor raakte de lat na een aanval over de linkerflank. Ondanks de kansen van Taylor, Forbs en Christian Rasmussen bleef het op wonderlijke wijze 0-0 bij rust.

De tweede helft begon verhit met een aantal opstootjes. Beide ploegen speelden agressief en het voetbal kwam hierdoor niet meer op gang. Coach Farioli greep in de 62e minuut in door Steven Berghuis en Mika Godts in te brengen. Toch resulteerden de wissels niet in verbetering van het spel van de Amsterdammers. Vojvodina kreeg in de 73e minuut een grote kans toen invaller Aleksa Vukanovic de paal raakte na een slimme pass door de Ajax-verdediging. Doelman Remko Pasveer kon opgelucht ademhalen.

Vlak voor tijd was het invaller Branco van den Boomen die Ajax redde. De middenvelder kopte de bal tegen de touwen na een voorzet van Godts. Door de bevrijdende treffer kan Ajax volgende week met een goed gevoel afreizen naar Servië voor de return.