Pasveer blij met basisplaats bij Ajax:

Pasveer blij met basisplaats bij Ajax: "Ik weet wat ik ervoor doe"

25 juli om 22:55

Francesco Farioli koos in zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax verrassend voor Remko Pasveer onder de lat tegen Vojvodina. De doelman speelde voor het eerst sinds lange tijd in de Johan Cruijff Arena en liet aan Ziggo Sport weten blij te zijn. "Het mooiste is dat er zoveel mensen zijn." 

Met zijn veertig jaar is Pasveer de oudste speler in Europa. "Tuurlijk is dat een leuk feitje, maar dat interesseert me niet. Het resultaat is het belangrijkst, dat hebben we gedaan", aldus Pasveer. De doelman is over het vertoonde spel tegen Vojvodina niet ontevreden. "We hebben goede fases gehad, ook mindere fases. Dat is inherrent aan een nieuw seizoen en een nieuwe trainer. Je moet in het seizoen groeien. Het is vrij snel in de voorbereiding en winnen is het belangrijkste."

De basisplaats was ook voor Pasveer zelf best verrassend. "Ik weet wat ik ervoor doe en laat, hoe ik met het team bezig ben. Dan valt de keuze op mij, daar ben je blij mee. Ik ga natuurlijk niet op de bank zitten, omdat ik denk dat ik op de bank hoor." De doelman wist na het oefenduel met Olympiakos dat hij in aanmerking zou komen voor een basisplaats. "Dat ging goed voor mezelf, maar ook voor het team met het organiseren en het team neerzetten. Vandaag ook, ik denk dat we goed staan. Het begin was wat onrustig, dat mag niet gebeuren maar al met al hebben we de nul gehouden en 1-0 gewonnen."

Of Pasveer ook de rest van het seizoen de nummer één onder de lat is, weet hij nog niet. "Dat is aan de trainer. Zoals de trainer ook zegt, is dat geen topic. We zijn bezig met nu. Ik hou me bezig met nu. Ik moet gewoon mijn ding doen en zorgen dat ik mezelf en de ploeg voor mij scherp houd."

Vorig seizoen uitte Pasveer de nodige kritiek op de houding van de spelersgroep van Ajax, maar sinds de komst van Farioli is er volgens de doelman het nodige veranderd. "Er is heel veel veranderd. Dat komt ook door de staf. Ik denk dat wij een goede staf hebben, die goede energie brengt, aanwezig is op trainingen en demanding is. Ik denk dat er een goede energie is op de club."

Diant Ramaj was vorig seizoen één van de lichtpuntjes aan Amsterdamse zijde, maar zit nu op de bank bij de Amsterdammers. Ondanks de teleurstelling merkt concurrent Pasveer geen verschil in het gedrag van de keeper. "Hij traint gewoon normaal en is normaal tegen mij. Dat heb ik ook gedaan toen ik op de bank moest zitten en hem ballen moest aangeven. Dat is het lastige aan keeper zijn."