Dit zegt De Boer over de tactische keuzes van Farioli tegen Vajvodina

Dit zegt De Boer over de tactische keuzes van Farioli tegen Vajvodina

25 juli om 23:41

Ronald de Boer heeft kritiek geuit op de opstelling van Ajax-coach Francesco Farioli na het duel tegen Vojvodina. De Boer is van mening dat een centrum met Josip Sutalo en Youri Baas te langzaam is voor een titelaspirant.

Volgens De Boer, die zijn analyse bij Ziggo Sport gaf, moet Farioli heroverwegen wie hij centraal opstelt. Hij vindt dat Ajax snelheid mist achterin en dat Baas niet de juiste keuze is voor het centrum. “Straks tegen goede tegenstanders, met ongelooflijk veel snelheid en gogme, dat zag je nu al een paar keer, dan mist Youri Baas de snelheid. Hato is een stuk sneller, dan heb je meer zekerheid.”

De analist benadrukt ook het belang van de linksbackpositie. Hoewel Hato daar momenteel staat, ziet De Boer hem liever centraal in de verdediging. Hij meent dat je met een defensieve linksback zoals Hato alleen kunt spelen als je een sterke linksbuiten hebt. "Ik vind Hato geen echte linksback, niet in deze tijd. Ik vind hem centraal beter. Al deed Youri Baas het meer dan behoorlijk."

De Boer is nog niet onder de indruk van het spel van Ajax. Hij merkte dat de Amsterdammers vermoeid raakten tegen Vojvodina, wat leidde tot fouten in hun spel. Ondanks de 1-0 overwinning zag hij vooral in de tweede helft een matig Ajax. "De tweede helft was heel matig. Je hebt nog mazzel dat je halverwege de tweede helft niet achterstaat."

Toch zag De Boer ook een lichtpuntje. De voorzet van Mika Godts bij de openingsgoal maakte indruk op hem. "Soms is een voorzet gewoon perfect. Goede assist was het. Godts heeft direct dreiging en hij wil die man opzoeken. Binnendoor en buitenom, dat heeft hij. Je voelt altijd wel die dreiging als hij erin komt."