Wanneer begint de Jupiler Pro League weer in het seizoen 2024/2025?

Wanneer begint de Jupiler Pro League voor het seizoen 2024/2025?
26 juli om 07:50

Na een lange zomerbreak staat het nieuwe voetbalseizoen weer voor de deur. De clubs zijn alweer begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe voetbaljaar en ook in België leven de voetbalfans toe naar de eerste speelronde. Wanneer begint de Jupiler Pro League weer? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte!

Door het bijzondere competitieschema wat men in België gebruikt loopt de competitie anders dan in andere landen. De ploeg die na het einde van de eerste fase bovenaan staat is nog geen kampioen, want er volgt nog een competitie. De winnaar van de kampioenspoule kroont zich uiteindelijk tot kampioen van de Jupiler Pro League. Vorig jaar bleek Club Brugge na een lange strijd de beste ploeg en de manschappen van Nicky Hayen zullen hopen de titel te kunnen prolongeren.

Wanneer begint de Jupiler Pro League weer in het seizoen 2024/2025?

Op vrijdag 26 juli zal de bal voor het eerst gaan rollen in de Belgische competitie. Club Brugge neemt het dan op tegen KV Mechelen. Daarmee komt de kampioen van vorig jaar meteen in actie tegen de nummer acht van 2023/2024. Het zal niet de eerste competitieve wedstrijd zijn, want de strijd om de Belgische Super Cup is al gestreden. Daarin bleek Union Saint-Gilloise te sterk voor Club Brugge en zo ging het eerste zilverwaar van het seizoen naar les Unionistes. De andere competiewedstrijden in het eerste speelweekend vinden op zaterdag 27 juli en zondag 28 juli plaats.