Dit zegt Bijlow over de concurrentiestrijd met Wellenreuther en zijn toekomst

Dit zegt Bijlow over de concurrentiestrijd met Wellenreuther en zijn toekomst

21 augustus om 12:26
Laatste update: 21 augustus om 12:26

Justin Bijlow is dit seizoen de langst dienende speler van Feyenoord. De doelman gaat zijn tiende seizoen in bij het eerste elftal van de Rotterdammers, maar kende de afgelopen seizoenen het nodige blessureleed. Ondertussen maakte zijn vervanger Timon Wellenreuther een prima indruk, waardoor Bijlow nu tweede keus is in Rotterdam. 

Bijlow en Wellenreuther speelden afgelopen seizoen ongeveer evenveel wedstrijden door de blessure van Bijlow. Wellenreuther maakte in de wedstrijden die hij keepte een prima indruk, maar toch vreest Bijlow niet voor zijn plek als nummer één bij de Rotterdammers. "Ik heb het vertrouwen dat ik de nummer één ben. Maar of dat onder deze trainer ook het geval is, moet nog blijken." De concurrentiestrijd met Wellenreuther is volgens de doelman een gezonde strijd. "Concurrentie is goed voor me. Het houdt me scherp en maakt me beter. Het is niet voor het eerst dat ik dit meemaak bij Feyenoord. Ik moet het gewoon zelf laten zien, niet met woorden maar met daden, zoals we dat zo mooi zeggen in Rotterdam."

Deze zomer wordt Bijlow veelvuldig in verband gebracht met een transfer uit Rotterdam. Zo is Southampton dicht bij een akkoord met Feyenoord. Mocht er een transfer plaatsvinden, neemt Bijlow geen genoegen met een plek als tweede doelman. "Op dit moment wil ik gewoon eerste keeper zijn. Tuurlijk ligt het aan de situatie bij de desbetreffende club, maar ik wil het liefst gewoon een heel seizoen keepen." Bijlow laat aan ESPN weten een teokomstige stap niet uit te sluiten. "Ik heb altijd gezegd dat ik het hoogst haalbare wil bereiken, maar ik zit bij de mooiste club ter wereld. Het moet wel een hele mooie stap zijn, wil ik Feyenoord verlaten. Ik zit hier goed."