Lammers vertrekt bij Rangers en maakt permanente transfer naar de Eredivisie

Lammers vertrekt bij Rangers en maakt permanente transfer naar de Eredivisie
26 juli om 20:34
Laatste update: 26 juli om 20:41

FC Twente heeft Sam Lammers voor drie seizoenen vastgelegd. De Nederlandse spits komt voor ongeveer 2,5 miljoen euro over van het Schotse Rangers FC en gaat in Enschede de concurrentiestrijd aan met Ricky van Wolfswinkel.

Lammers kwam het afgelopen half jaar op huurbasis uit voor FC Utrecht en maakte daar een goede indruk. De 27-jarige spits tekent nu voor drie jaar bij Twente, dat hem permanent overneemt van Rangers. "Met de trainer en Arnold heb ik de afgelopen tijd meerdere gesprekken gevoerd", reageert Lammers op de clubsite. "Ik heb daar een ontzettend positief gevoel aan overgehouden. Daarnaast spreekt de club FC Twente voor zich. Waar ze mee bezig zijn spreekt me heel erg aan."

"We gaan sowieso al Europees voetbal spelen en hopelijk gaan we de Champions League in", vervolgt de spits. "Ik ga mijn best doen om daar aan mee te helpen. De ambities van de club zijn groot en dat past wel bij mij. Ik ga proberen om met doelpunten of op een andere manier in het veld hierbij te helpen."

Technisch directeur Arnold Bruggink is blij met de presentatie van Lammers. "Hij is een heel complete spits met veel ervaring, zowel nationaal als internationaal. In het laatste half jaar bij FC Utrecht heeft Sam laten zien over welke capaciteiten hij beschikt. Daarnaast past hij met zijn karakter uitstekend bij de spelersgroep en FC Twente. Met zijn komst blijkt dat FC Twente mede door het Europese programma weer een interessant podium is voor spelers. Sam sluit direct aan bij de groep."