'Defensieve versterking Ten Hag een stuk realistischer na transfer Ajax-target'

'Transfer Ajax-target naar Everton mogelijk goed nieuws voor Ten Hag'

27 juli om 19:50

Manchester United lijkt toch nog hoop te houden op het aantrekken van Jarrad Branthwaite. Everton staat op het punt Jake O'brien over te nemen van Lyon, waardoor Branthwaite mogelijk vertrekt bij de club uit Liverpool.

Manchester United heeft deze zomer al twee biedingen op Branthwaite afgewezen zien worden door Everton, maar de kans op een transfer lijkt nu te zijn toegenomen. Dit volgt op het nieuws dat Everton op het punt staat om Jake O'Brien van Lyon over te nemen. Transferexpert Fabrizio Romano meldt echter dat Everton een principe-akkoord heeft bereikt met Lyon voor de transfer van O'Brien, die ook in de belangstelling stond van Ajax. 

Erik ten Hag wil zijn defensie verder versterken. Hoewel Manchester United persoonlijke voorwaarden heeft afgesproken met Matthijs de Ligt, is er nog geen akkoord bereikt met Bayern München over de transfervergoeding. Ondertussen heeft United twee biedingen gedaan op Branthwaite, maar beide zijn afgewezen door Everton. Het eerste bod van 35 miljoen euro plus bonussen werd afgewezen, net als een tweede bod van 45 miljoen euro met 5 miljoen euro aan extra's. Everton heeft de vraagprijs voor Branthwaite vastgesteld op 80 miljoen euro.

Manchester United heeft deze zomer al bijna 90 miljoen euro uitgegeven aan de komst van spits Joshua Zirkzee van Bologna en verdediger Leny Yoro van Lille. Om dit te financieren, zijn diverse spelers verkocht, waaronder Alvaro Fernandez aan Benfica, Donny van de Beek aan Girona, Willy Kambwala aan Villarreal en Mason Greenwood aan Marseille.