Dit zegt PSV-target Van den Berg over zijn prijskaartje van 20 miljoen

Dit zegt PSV-target Van den Berg over zijn prijskaartje van 20 miljoen

28 juli om 09:00

Sepp van den Berg staat in de narukkelijke belangstelling van onder meer PSV. Liverpool verlangt ongeveer twintig miljoen euro voor de verdediger. De 22-jarige speler is lichtelijk geschrokken van de transfersom die de Engelsen voor hem wensen te ontvangen. 

"Twintig miljoen euro is wel veel," vertelt een lachende Van den Berg aan The Athletic. "Ik weet dat er in de huidige markt van alles kan gebeuren. Omdat ik een goed seizoen had vorig jaar, heeft Liverpool een prijskaartje om mijn nek gehangen waarvan zij denken dat het de juiste is. Mijn eerste reactie was dat het wel heel hoog was."

Van den Berg ziet zijn hoge vraagprijs ook als iets positiefs. "Op een bepaalde manier is het ook wel een compliment. Het laat zien hoe goed ik het vorig jaar heb gedaan," verwijst de verdediger naar het afgelopen seizoen. "Het maakt het ook wel weer lastig. Als ze me twee miljoen waard vonden, was dat niet leuk geweest. Maar twintig miljoen is misschien wel wat aan de hoge kant."

Over een eventueel vertrek bij Liverpool kan Van den Berg nog weinig zeggen. "Misschien blijf ik, misschien ga ik weg. Ik ben nu hier en Liverpool is een van de grootste clubs ter wereld. Ik heb met Arne Slot gesproken en hij zei dat ik mezelf moest laten zien in de voorbereiding. Als hij me een kans geeft, is de kans groot dat ik blijf. Maar de transferwindow is nog lang open, we gaan zien wat er gebeurt."

Volgens Van den Berg is het op dit punt in zijn carrière noodzakelijk om veel minuten te maken. "Voor een centrale verdediger heb je de ervaring nodig om in het ritme van elke wedstrijd te spelen," zegt de verdediger. "Dat is waar ik de grootste stappen heb gemaakt. Hier bij Liverpool is de kwaliteit van de training geweldig, maar bij Mainz speelde ik elke wedstrijd, bleef ik fit en maakte ik grote stappen."