Enclave breidt zich uit: deze Nederlanders spelen bij het Castellón van Schreuder

Enclave breidt zich uit: deze Nederlanders spelen bij het Castellón van Schreuder
29 juli om 17:30
Laatste update: 29 juli om 17:30

Thomas van den Belt is bijna op weg naar naar CD Castellón. De Nederlander mag Feyenoord verlaten voor de Spaanse LaLiga2-club en is zeker niet de eerste die voor deze optie gaat. Welke landgenoten zal hij treffen? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Schreuder verliet twee seizoenen geleden PEC Zwolle voor een avontuur bij het Spaanse Castellón. Met die club promoveerde de trainer afgelopen jaar naar het tweede niveau. Menig Nederlandse voetballer streek al neer in Spanje en wij zetten ze op een rij.

Welke Nederlanders voetballen er bij Castellón?

Afgelopen jaar speelden Gervane Kasteneer en Haris Medunjanin voor Castellón. Waar de eerste momenteel zonder club zit, stopte laatstgenoemde met voetballen. Geen stress want er zitten nog genoeg Nederlanders bij de ploeg van Schreuder.

Daijiro Chririno streek afgelopen jaar neer bij Castellón. Naast hem tekende ook Jozhua Vertrouwd een contract bij Scheurder en co. Deze zomer doet de club er echter een tandje bij. Zo trok Castellón al Jetro Williems en Mats Seuntjens aan. Thomas van den Belt moet nu de derde Nederlander zijn die deze zomer naar Spanje vertrekt. Schreuder zelf is natuurlijk ook een Nederlander.