Dit is hoeveel Hancko waard is en hoe zijn contract bij Feyenoord in elkaar zit

Dit is hoeveel Hancko waard is en hoe zijn contract bij Feyenoord in elkaar zit

29 juli om 08:50

David Hancko staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid. De verdediger van Feyenoord staat op de radar van menig topclub en VoetbalNieuws vertelt je hoeveel de mandekker waard is en hoe zijn contract nog in elkaar zit.

Hancko is een zeer gewaardeerde kracht voor Feyenoord. De Rotterdammers zien hem dan ook liever niet vertrekken, maar zouden overstag willen gaan bij een niet te weigeren aanbieding. Of die er gaat komen, is nog maar de vraag. Atlético lijkt de komende weken flink aan te gaan zetten.

Hoe zit het contract van Hancko in elkaar?

Hancko kwam in 2022 over van AC Sparta Praag en tekende een contract tot de zomer van 2026. Er werd om en nabij de acht miljoen euro voor hem betaald. Door zijn sterke spel, besloot Feyenoord eind 2023 zijn contract open te breken. In het voorjaar van 2024 tekende de Slowaak een nieuw en flink verbeterd contract tot de zomer van 2028.

Hoeveel is Hancko waard?

Hancko kostte Feyenoord dus rond de acht miljoen euro. Een schijntje van zijn huidige waarde. De Slowaakse verdediger heeft volgens Transfermarkt een transferwaarde van 35 miljoen euro, dit terwijl zijn verwachte transfersom wordt geschat op 25 miljoen euro. Feyenoord ziet dat echter helemaal anders in. Zij hebben aangegeven dat Hancko niet voor minder dan veertig miljoen euro mag vertrekken.