United zet in op nieuw stadion: dit is hoe Old Trafford er uit moet komen te zien

United zet in op nieuw stadion: dit is hoe Old Trafford er uit moet komen te zien
29 juli om 12:19

Manchester United hoopt de komende jaren stappen te zetten om de club naar een hoger niveau te tillen. De Engelsen willen onder meer een nieuw stadion en VoetbalNieuws praat je bij over die plannen.

Sir Jim Ratcliffe besloot afgelopen jaar een flink deel van de club te kopen. De Engelsman investeerde een flinke bak geld, maar kreeg daarvoor wel heel wat touwtjes in handen. Ratcliffe besloot nieuwe bestuurders aan te stellen en zet, zoals hij dat zelf zegt, in op een nationaal stadion van het noorden. Alle belangrijke Engelse wedstrijden worden gespeeld op Wembley, maar volgens de zakenman moet daar verandering in komen.

Hoe gaat het nieuwe stadion van Manchester United eruit zien?

United hoopt voor december definitieve plannen te hebben omtrent een nieuw stadion. De Engelse topploeg wil dan een besluit nemen. De inzet is een gloednieuw stadion waar maar liefst 100.000 supporters iedere wedstrijd plaats kunnen nemen. Het huidige Old trafford heeft plek voor 'slechts' 75.000 fans. Het stadion zou naast het huidige Old Trafford moeten komen te staan en naar verluid gaat het gehele pakket zeker twee miljard euro kosten. Binnen zes jaar moet het gehele project van de grond komen en moet United haar wedstrijden in het hernieuwd Old Trafford af gaan werken.

The Red Devils willen naar verluidt liever niet renoveren. Dit heeft te maken met het feit dat de club dan tussentijds een ander onderkomen moet zoeken en het inkomsten misloopt. Sinds 1910 speelt United al op de plek waar het huidige stadion staat.