Georges Mikautadze kiest voor bijzonder rugnummer

Met dit bijzondere nummer gaat Mikautadze bij Olympique Lyon spelen

29 juli om 21:15

Georges Mikautadze gaat bij Olympique Lyon met een bijzonder rugnummer spelen. De Georgiër werd door FC Metz teruggekocht van Ajax, maar de gedegradeerde ploeg verkocht hem ook meteen door. Met welk rugnummer is Mikautadze volgend seizoen te bewonderen? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Na een goed seizoen bij FC Metz besloot Ajax in de zomer van 2023 onder Sven Mislintat toe te happen bij Mikautadze. Hij was voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de promotie van Metz en werd topscorer in Ligue 2. De Amsterdammers betaalde uiteindelijk zestien miljoen, maar een succesvol werd zijn avontuur niet. De wedstrijdteller bleef staan op negen officiële duels zonder doelpunten of assists. In het winterse transferwindow besloot Ajax hem dan ook weer te verhuren aan Metz met een optie tot koop.

Het Europees Kampioenschap bleek een succes voor de aanvaller en met Georgië presteerde hij boven verwachting. Uiteindelijk bleek Europees Kampioen Spanje te sterk in de achtste finales en dus kon het debuterende land naar huis. Het leverde Mikautadze wel een schitterende transfer binnen Frankrijk op, want nadat Metz zijn optie had gelicht bracht Olympique Lyon een bod uit. Les Gones legde uiteindelijk 18.5 miljoen euro neer.

Met dit bijzondere rugnummer gaat Mikautadze spelen

De transfer naar Lyon was een jongensdroom voor Mikautadze, want hoewel hij voor Georgië uitkomt is hij in de Franse stad geboren en opgegroeid. Na een kortstondig verblijf in de jeugd ging hij vervolgens op pad. Komend seizoen zal hij gaan spelen met rugnummer 69 en bij dat nummer wordt vaker met een schuin oog naar gekeken. Dankzij een regelwijziging bij de Franse voetbalbond kunnen voetballers zonder gevolgen een rugnummer kiezen en het rugnummer 69 is symbolisch voor mensen uit de stad Lyon. Het provocerende nummer verwijst naar het administratieve district van de stad en de regio Rhône in Frankrijk.