Marco Rose over het blijven van Xavi Simons

'RB Leipzig-trainer komt met positief nieuws over aanblijven Simons'

29 juli om 19:25

RB Leipzig-trainer Marco Rose lijkt bevestigd te hebben dat Xavi Simons volgend seizoen ook actief is bij de Duitse club. Daarmee vertrekt de buitenspeler niet naar een andere topploeg. Leipzig zal Simons wederom op huurbasis overnemen.

Tegenover Sky Sports Deutschland heeft Rose zich uitgelaten over de transfer. 'Het lijkt erop dat Xavi heeft besloten om nog een jaar in Leipzig te blijven', aldus de trainer op het trainingskamp van RB Leipzig in de Verenigde Staten. Ook bevestigd hij dat Simons komend seizoen kan uitkijken naar een speciale rol binnen de ploeg. 'In dat geval zou hij bij ons een leidende speler worden.'

In het nieuwe huurcontract van Simons zal wederom geen optie tot koop worden opgenomen en daarmee lijkt er volgend seizoen wederom een roerige transferzomer aan te komen. De 21-jarige staat nog altijd onder contract van PSG en heeft een contract tot medio 2027. Volgens Transfermarkt.com heeft hij een marktwaarde van tachtig miljoen euro.

Tijdens het transferwindow werd er veelal getrokken aan Simons. De buitenspeler kon rekenen op interesse van Bayern München en Manchester United. PSG wilde hem echter niet op definitieve basis laten gaan en daarmee kon er een streep door de andere bestemmingen. In 43 wedstrijden voor RB Leipzig scoorde hij tien keer en leverde vijftien assists af.