Hoe kan PEC Zwolle profiteren van een transfer van Sepp van den Berg?

Hoe PEC Zwolle kan meeprofiteren van een transfer van Van den Berg

29 juli om 22:50

PEC Zwolle zal de komende dagen hopen op een transfer van Sepp van den Berg. De Zwollenaren kunnen profiteren bij een vertrek van de verdediger bij Liverpool. Hoe zit de situatie precies? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Het spel is op de wagen voor een transfer van Van den Berg naar PSV. De Eindhovenaren hebben volgens verschillende bronnen een bod neergelegd bij Liverpool voor de diensten van de Nederlander. Echter is het bedrag wat geboden is bij lange na niet genoeg en dus veegde The Reds de aanbieding van tafel. Eerder liet Van den Berg ook al optekenen dat hij het prijskaartje om zijn eigen nek wel erg hoog vond. Liverpool lijkt momenteel nog geen water bij de wijn willen doen.

Hoe PEC Zwolle mee profiteert bij een transfer van Van den Berg

In Zwolle zal de geruchtenmolen rondom Van den Berg ook in de gaten gehouden worden. De club uit de geboortestad van de verdediger bracht hem groot en in juli 2019 verkocht PEC hem aan Liverpool. Het leverde de club toen 1.9 miljoen euro op, maar dat kan nog meer worden. Van den Berg is al meedere keren verhuurd door Liverpool onder andere aan Schalke 04 en Mainz 05, maar tot een definitieve transfer kwam het nog niet. PEC Zwolle heeft bij de volgende transfer recht op vijftien procent van de transfersom en dus kunnen zij mogelijk een leuk bedrag tegemoet zien. PSV kan bij een transfer PEC een nieuwe financiële impuls geven.