'Feyenoord gaat juridische strijd voeren om achterstallige miljoenen te krijgen'

Feyenoord wil miljoenen van Boavista zien voor Robert Bozenik
29 juli om 22:05
Laatste update: 29 juli om 22:05

Robert Bozenik staat op het punt om het Portugese Boavista in te ruilen voor Hellas Verona in Italië. Feyenoord gaat echter de juridische strijd aan voor die transfer voltooid is. De Rotterdammers willen de verschuldige miljoenen van Boavista nog krijgen.

'Feyenoord is het zat en eist geld van Boavista', kopt De Telegraaf groots over de transfer van Bozenik richting de Serie A. 'De Rotterdammers jagen al twee jaar op het transfergeld dat het Portugese Boavista is verschuldigd na de aankoop van spits Robert Bozenik, de Slowaakse international die onder Dick Advocaat naar De Kuip kwam.'

Het verhaal zit ingewikkeld in elkaar, maar werd in het winterse transferwindow van 2020 door Feyenoord overgenomen van MSK Zilina voor vier miljoen euro. De Slowaak slaagde niet in De Kuip en werd verhuurd aan Fortuna Düsseldorf en Boavista. De Portugezen besloten uiteindelijk de spits over te nemen en betaalde 2.5 miljoen euro. Dat bedrag is echter nooit aangekomen in Rotterdam.

'Het gaat hier niet om een miljoenenbedrag. Feyenoord heeft de afkoopsom al eerder verlaagd naar een slordige 1 miljoen euro', aldus de krant. Toch wil Boavista nog altijd niet betalen en dat is niet de eerste keer. 'Wie even de moeite neemt om bij de wereldvoetbalbond in het openbare FIFA Knowledge Management Portal te duiken, zoals De Telegraaf heeft gedaan, ontdekt bijna schandalige sanctielijsten van clubs. Boavista hoort tot de koplopers in Europa en heeft maar liefst 30 transferbans aan zijn broek hangen.'

Nog altijd is onduidelijk of Feyenoord de miljoenen zal krijgen. De FIFA grijpt meestal niet in, maar de Rotterdammers zijn het nu zat. Zij stappen naar de rechter om alsnog het geld binnen te krijgen.