Welke clubs zijn al gekwalificeerd voor de Conference League?

Welke clubs hebben zich al gekwalificeerd voor de Conference League League Phase?

30 juli om 13:20

De strijd voor een ticket voor de League Phase van de Conference League is nog lang. Go Ahead Eagles hoopt nog altijd door te stoten naar het hoofdtoernooi. Welke ploegen zijn al gekwalificeerd voor het toernooi? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Komend seizoen zullen de UEFA toernooien voorgoed veranderen. Er is geen sprake meer van een groepsfase, maar de League Phase is geïntroduceerd. Het deelnemersveld onder de nieuwe regelgeving groeit daarmee van 32 deelnemers naar 36 deelnemers. Meer ploegen mogen dus hopen op Europees succes. Afgelopen seizoen won Olympiacos als eerste Griekse club ooit een Europese titel. In de finale werd Fiorentina verslagen.

Welke ploegen zijn al gekwalificeerd voor de Conference League?

Go Ahead Eagles zal eerst met SK Brann moeten afrekenen voordat er aan de volgende ronde gedacht kan worden. Mochten de Eagles het in Noorwegen halen staan zij in de derde kwalificatieronde. Daarna zal nog de play-off ronde volgen voordat de League Phase-tickets uitgedeeld zullen worden. Momenteel is er echter nog altijd geen team officieel gekwalificeerd voor het toernooi. Geen competitie leverde een direct ticket voor de Conference League en dus is het nog wachten. Wel zijn Chelsea, Fiorentina, FC Heidenheim, RC Lens en Real Betis het dichtste bij. Zij hoeven slechts de play-off ronde te winnen voor kwalificatie. Een groot gedeelte van het deelnemersveld zal ook bepaald worden door de verliezers van de play-off ronde van de Europa League.