Dit voegt Ruud van Nistelrooij als assistent van Ten Hag toe bij Manchester United

Van Nistelrooij maakt indruk bij United: "Zijn aandacht voor detail is geweldig"

30 juli om 19:25

Erik ten Hag heeft de technische staf van Manchester United flink vernieuwd door onder andere Ruud van Nistelrooij aan te stellen als assistent-coach. Deze verandering brengt frisse ideeën en nieuwe energie naar het team. The Times schetst in een artikel wat de rol van de Geffenaar is bij United. 

Van Nistelrooij, voormalig sterspeler van Manchester United, is terug bij de club als assistent-coach onder Erik ten Hag. De voormalige spits, die 95 doelpunten maakte in 150 wedstrijden voor United, is een van de nieuwe gezichten in de technische staf na een grondige herschikking. Tijdens de voorbereiding in de Verenigde Staten is hij populair bij fans en spelers, aldus The Times

Tom Heaton, derde keeper bij United, is lovend over Van Nistelrooij's aanpak. "Zijn aandacht voor detail is geweldig", zegt Heaton. "Hij is niet alleen een grote naam, maar heeft echt waardevolle inzichten." Heaton prijst ook Hake, die wordt gezien als een strategische denker met een voorkeur voor snel en aantrekkelijk voetbal.

René Hake, een oude bekende van Ten Hag uit hun tijd bij de Twente-academie, is eveneens toegevoegd aan de staf. Samen met de nieuwe keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar en Andreas Georgson, de nieuwe eerste-team coach, vormt hij een vernieuwd team dat onder Ten Hag het team naar een hoger niveau moet leiden.