Done deal: Bournemouth heeft in Nederland geboren verdediger definitief binnen

Done deal: Bournemouth heeft in Nederland geboren verdediger definitief binnen
30 juli om 19:35

Dean Huijsen maakt definitief de overstap naar Bournemouth, zo bevestigen beide clubs. De in Amsterdam geboren verdediger heeft een contract tot 2028 getekend. Bournemouth betaalt naar verluidt twintig miljoen euro aan Juventus voor de transfer.

De Nederlandse verdediger Huijsen speelde eerder in de jeugd bij Málaga en heeft daardoor de Spaanse nationaliteit. In 2021 werd de verdediger door Juventus overgenomen. Zijn debuut voor de Oude Dame maakte hij in oktober 2023. Afgelopen seizoen werd hij door de club uit Turijn verhuurd aan AS Roma, waar hij veertien officiële wedstrijden speelde.

Huijsen kende een uitstekend seizoen bij AS Roma, wat de interesse wekte van clubs zoals Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Bayern München en Newcastle United. Nu is de keuze van de speler toch gevallen op Bournemouth en gaat hij de Premier League in. Bournemouth werd afgelopen seizoen twaalfde in de Premier League en biedt Huijsen een contract tot medio 2028. De club ziet in hem een belangrijke aanwinst voor de verdediging. Bij Bournemouth voegt Huijsen zich bij landgenoot Justin Kluivert.