'Conflict tussen El Ghazi en Mainz nog niet bekoeld: Engeland nieuwe bestemming'

'Conflict tussen El Ghazi en Mainz nog niet bekoeld: Engeland nieuwe bestemming'

30 juli om 22:15

Anwar El Ghazi lijkt hard op weg naar Cardiff City. Sky Sports meldt dat de aanvaller snel weer aan de slag wil na zijn vertrek bij Mainz 05. 

Mainz en El Ghazi zijn verwikkeld in een juridische strijd nadat El Ghazi's contract werd ontbonden vanwege een omstreden bericht op sociale media over het conflict tussen Israël en Hamas. De rechter oordeelde dat hij onterecht was ontslagen, maar Mainz is in beroep gegaan. El Ghazi eist nog steeds zijn openstaande salaris en een schadevergoeding.

El Ghazi had op Instagram de tekst: "From the river to the sea, Palestine will be free", gezet. Die omstreden leus was voor de club uit de Bundesliga reden genoeg om het contract te ontbinden. De tweevoudig-international vocht die beslissing aan en de rechter oordeelde dat hij door Mainz onterecht was ontslagen. 

De aanvaller, die eerder speelde voor Ajax en PSV, heeft meer dan honderd wedstrijden in het Engelse voetbal op zijn naam staan. El Ghazi kwam eerder uit voor Aston Villa en Everton. Cardiff City, dat vorig seizoen als twaalfde eindigde in het Championship, ziet in El Ghazi een waardevolle versterking en hoopt snel tot een akkoord te komen.