Vos mag vertrekken: dit is waarom Ajax de talentvolle middenvelder wil verkopen

Vos mag vertrekken: dit is waarom Ajax de talentvolle middenvelder wil verkopen
31 juli om 08:08

Ajax neigt naar het verkopen van Silvano Vos. De Amsterdammers hopen een flink bedrag te vangen voor de controleur, maar zien meerdere redenen om hem te verkopen. VoetbalNieuws zet die op een rij.

Vos is een zeer talentvolle middenvelder. De controleur lijkt klaar voor het echte werk, maar kansen op minuten in het eerste lijken ver weg. De Amsterdammers hebben geld nodig en hopen deze zomer nog meerdere spelers van de hand te doen, waaronder Vos.

Waarom wil Ajax Vos verkopen?

Het Algemeen Dagblad ziet meerdere redenen om Vos te verkopen. De Ajacied staat in de pikorde achter op zijn teamgenoten. Op het middenveld heeft de controleur zowel Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Kian Fitz-Jim als Sivert Mannsverk voor zich. Vos behoort dus niet bij de topspelers op het middenveld en lijkt dus overbodig.

Francesco Farioli heeft een voorkeur voor andere spelers, maar ook zijn voorgangers deelden die mening. Volgens het AD pakt Vos, ondanks zijn talent, dingen te langzaam op en leest hij niet snel genoeg het spel. Farioli zou het namelijk ook niet aandurven om hem als enkele nummer zes te gebruiken en als nummer acht wordt de middenvelder te zwak gezien. 

Wat moet Vos opleveren?

Ajax stelt dat het te duur is om Vos te blijven gebruiken in het tweede elftal. Aan een verhuur kleven te veel risico’s want mocht hij dan op de bank zitten, dan daalt zijn transferwaarde gigantisch. Daarom wil Ajax Vos het liefst verkopen. De Amsterdammers zetten naar verluidt in op een bedrag in de dubbele cijfers, minstens tien miljoen euro dus.