Jean-Paul Boëtius is schoon van kanker

Oud-Feyenoorder komt met fantastisch nieuws: 'Ik ben schoon'

31 juli om 22:20

Jean-Paul Boëtius is schoon van kanker. De voormalige buitenspeler van Feyenoord kon dat nieuws delen in het programma De Oranjezomer. Het is de tweede keer dat Boëtius de ziekte weet te overwinnen.

Eerder in het jaar werd er wederom kanker geconstateerd bij de voetballer, maar hij ging in behandeling. "Het gaat goed met me. Ik heb goed nieuws gekregen vanuit het ziekenhuis twee weken geleden. We hebben het gewenste resultaat behaald", zegt de aanvaller aan tafel bij De Oranjezomer. Stralend weet hij vervolgens de volgende woorden daaraan toe te voegen: "Ik zeg het nu gewoon, ik ben schoon."

Het was dus niet de eerste keer dat de ziekte Boëtius trof. In 2022 kreeg hij teelbalkanker en in maart 2024 maakte hij via zijn Instagram bekend aan de wereld dat er wederom iets mis was. 'Ondanks dat ik ooit kanker heb overwonnen, heeft het zich nu verspreid naar mijn retroperitoneale lymfeklieren', schreef de buitenspeler toen. Na chemotherapie is het dus gelukt de ziekte weer te overwinnen.

Ook kijkt de oud-Feyenoorder al naar de toekomst. "Ik ben fit, ik wil weer aan de bak. Ik heb keihard getraind", klinkt het. Daarbij is Boëtius ook niet bang om groot te dromen. "Natuurlijk heb ik wel bepaalde dromen, ik ambieer nog steeds het hoogste." De speler stond als laatst onder contract bij Hertha BSC in Duitsland.