'PSV houdt ondanks moeizame onderhandelingen geloof in komst Van den Berg'

'PSV houdt ondanks moeizame onderhandelingen geloof in komst Van den Berg'

1 augustus om 10:03

Volgens clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad heeft PSV nog altijd goede hoop op de komst van Sepp van den Berg. De regerend landskampioen wil de Nederlander graag overnemen van Liverpool, maar dat gaat vooralsnog niet gemakkelijk.

De 22-jarige Van den Berg, geboren in Zwolle, wordt al enkele weken aan PSV gelinkt. De jongeling staat al sinds 2019 onder contract bij Liverpool, dat hem destijds overnam van PEC. Sindsdien werd hij telkens verhuurd aan clubs, waaronder Preston North End, Schalke 04 en het afgelopen seizoen aan Mainz 05. Bij Mainz maakte hij een enorm sterke indruk in de Bundesliga.

PSV heeft met Olivier Boscagli, Ryan Flamingo en Armando Obispo momenteel drie centrumverdedigers tot haar beschikking. De Eindhovenaren willen daar deze zomer nog één naam bijvoegen, het liefst in de persoon van Van den Berg. PSV zou al een bod van tien miljoen euro exclusief bonussen op hem hebben uitgebracht, maar dat werd door Liverpool resoluut van tafel geveegd. The Reds zouden zeker het dubbele willen zien voor Van den Berg.

Elfrink meldt dat Liverpool zelf ook nog nieuwe spelers wil aantrekken en dat de komst van de Nederlander daarom 'gewoon mogelijk' blijft. 'Zodra dat geloof weg is, schakelt men door. Bij voorkeur niet op de laatste transferdag uiteraard', aldus de journalist.