Van den Belt verlaat Feyenoord en wordt opmerkelijk aangekondigd door nieuwe club

Thomas van den Belt heeft zijn huurtransfer van Feyenoord naar Castellón te pakken
1 augustus om 13:56
Laatste update: 1 augustus om 14:18

Thomas van den Belt is aangekondigd door zijn nieuwe club Castellón. De middenvelder neemt afscheid van Feyenoord en gaat op huurbasis aan de slag onder zijn voormalig trainer Dick Schreuder.

Dat Van den Belt naar Castellón verkast, komt niet uit de lucht vallen. De controleur komt niet meer in de plannen voor onder Brian Priske en mocht uitkijken naar een andere club. Volgens 1908.nl ging het tussen KAA Gent en Castellón, maar werd al snel duidelijk dat laatstgenoemde club aan het langste eind zou trekken. 

Van den Belt gaat op huurbasis uitkomen voor Castellón. Mogelijk is er ook een koopoptie in het contract opgenomen, maar daar zijn de details nog niet over bekend. Schreuder wordt opnieuw trainer van de 23-jarige middenvelder, die middels een afbeelding van 'Thomas de stoomlocomotief' werd aangekondigd op de social media van de Spaanse club.

Van den Belt werkte tussen 2021 en 2023 al onder Schreuder met Zwolle in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Nu gaan de twee pogen om zo hoog mogelijk te eindigen in de Segunda Division, het tweede niveau van Spanje. Naar dat niveau promoveerde Castellón afgelopen seizoen.