Deze bizarre ambities heeft Saudi-Arabië voor de organisatie van het WK 2034

Deze bizarre ambities heeft Saudi-Arabië voor de organisatie van het WK 2034
1 augustus om 14:42
Laatste update: 1 augustus om 14:42

Saudi-Arabië heeft plannen onthuld om elf nieuwe stadions te bouwen voor hun WK-bid van 2034, waaronder een stadion dat 350 meter boven de grond komt te liggen, meldt de BBC. Dit Neom-stadion, onderdeel van het 'The Line'-project in de nog te bouwen stad Neom, zal bereikbaar zijn via hogesnelheidsliften en zelfrijdende voertuigen.

Saudi-Arabië onthult plannen voor WK 2034

Het toernooi zal in de winter plaatsvinden om de hitte te vermijden. Saudi-Arabië wil het evenement gebruiken om hun economie te diversifiëren en meer te richten op duurzame energie. Het Neom-stadion zal draaien op hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon.

Acht van de elf nieuwe stadions worden in Riyadh gebouwd, inclusief het King Salman International Stadium met een capaciteit van 92.760, dat zowel de openingswedstrijd als de finale zal hosten. Andere steden zoals Jeddah, Al Khobar en Abha zullen ook wedstrijden organiseren.

Naast de stadionbouw zijn er plannen om de infrastructuur te verbeteren. Er wordt een nieuwe internationale luchthaven in Neom gebouwd, ontworpen om jaarlijks twaalf miljoen bezoekers te ontvangen tegen 2034. De bestaande luchthavens in andere gaststeden zullen ook uitgebreid worden, en er komt een modern netwerk van trein- en buslijnen om snelle verplaatsingen door het land mogelijk te maken.