Dit kunnen PSV en Feyenoord verdienen wanneer ze de Johan Cruijff Schaal winnen

Dit bedrag heeft Feyenoord verdiend met het winnen van de Johan Cruijff Schaal

4 augustus om 20:45
Laatste update: 4 augustus om 20:45

Feyenoord heeft PSV verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Naast de eer is er uiteraard ook prijzengeld te winnen. VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geldzaken.

Prijzengeld Johan Cruijff Schaal

Dit jaar organiseert landskampioen PSV de wedstrijd in Eindhoven. Sinds 2017 mag de landskampioen de wedstrijd organiseren; voorheen werd deze altijd in het stadion van Ajax gespeeld. De winnaar van PSV tegen Feyenoord ontvangt de Johan Cruijff Schaal en spelers van beide teams krijgen een medaille, met een maximum van vijftig medailles per team volgens de regels van de KNVB.

Er is ook prijzengeld verbonden aan de wedstrijd. De winnende club ontvangt 50 duizend euro, terwijl de verliezer 20 duizend euro krijgt. Daarnaast ontvangen beide clubs vijftig procent van het nettoresultaat van de wedstrijd. Dit wordt berekend door de bruto opbrengst te verminderen met de omzetbelasting en andere kosten, zoals organisatiekosten en bijdragen aan het maatschappelijke thema van de Johan Cruijff Schaal.

Johan Cruijff Schaal ook maatschappelijk aspect
De Johan Cruijff Schaal draagt ook een maatschappelijk aspect. Voor elk verkocht kaartje gaat één euro naar de Johan Cruyff Foundation. PSV heeft de schaal al veertien keer gewonnen, Ajax negen keer en Feyenoord vijf keer.