Mulder kristisch op eerste helft Ajax: "Het is slappe hap"

Mulder kristisch op eerste helft Ajax:
1 augustus om 21:20
Laatste update: 1 augustus om 21:24

Youri Mulder is kritisch op het spel van Ajax in de eerste helft van de Europa League-return tegen FK Vojvodina. De Ziggo Sport-analist vindt het spel van de Amsterdammers veel te slap.

"Het is niet een heel beste wedstrijd van Ajax," zegt Mulder langs de zijlijn in Servië. "De intentie waarmee ze beginnen is niet goed. Ze wachten op een arrogante manier af wat de tegenstander doet, met de bal onder de voet. Het tempo is veel te laag en het middenveld speelt slecht met Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor. Het loopt gewoon niet."

Mulder mist 'pit en overtuiging' bij Ajax. "Ja, en urgentie. Achterin is het ook slappe hap. Ook bij het afwerken moet er meer urgentie zijn. Heel soms zie je spelers die het Ajax-niveau halen, maar veertig van de vijfenveertig minuten zie je dat niet. Er is geen verschil tussen Vojvodina en Ajax. Het zou zomaar verkeerd kunnen aflopen."

De analist stoort zich als oud-spits aan het spel van Ajax-aanvallers Carlos Forbs en Chuba Akpom. "Ze moeten druk zetten en de achterhoede afjagen, maar dat gaat veel te langzaam. Vojvodina krijgt daardoor kansen. Er moet meer pit en urgentie in zitten. Als je voorin speelt en je staat twee tegen twee, moet je proberen de bal af te pakken."

Het algemene niveau van Ajax valt Mulder zwaar tegen. "Het is geen goede wedstrijd van Ajax. Ze beginnen niet goed en wachten arrogant af met de bal onder de voet. Ze spelen in een laag tempo rond. Het middenveld speelt slecht. Soms zie je dat het goed loopt, maar dat zijn zeldzame momenten."

Mulder noemt enkele positieve momenten. "Soms zie je spelers die het Ajax-niveau halen, maar dat is zeldzaam. Het grootste deel van de wedstrijd zie je geen verschil tussen Vojvodina en Ajax."