Zo verliep de vorige ontmoeting tussen Ajax en Panathinaikos

Zo verliep de vorige ontmoeting tussen Ajax en Panathinaikos
8 augustus om 17:39
Laatste update: 8 augustus om 17:39

Ajax treft Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League en de Amsterdammers speelden in het recente verleden al eens tegen de Grieken. Hoe verliep de laatste ontmoeting tussen de twee clubs? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Zo verliep de vorige ontmoeting tussen Ajax en Panathinaikos

Ajax en Panathinaikos speelden in het verleden al acht keer tegen elkaar, maar de laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, was in 2019. Op 22 juli van dat jaar oefenden de twee clubs tegen elkaar ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Amsterdammers hadden net een waanzinnig seizoen achter de rug en hadden onder meer Real Madrid en Juventus uitgeschakeld in de Champions League.

Het oefenduel met Panathinaikos verliep echter minder succesvol. De Grieken wonnen het duel uiteindelijk met 1-2. Federico Macheda, vooral bekend door een specifieke goal uit zijn tijd bij Manchester United, sloeg twee keer toe tegen de Amsterdammers. Aan de kant van Ajax scoorde Donny van de Beek. Ajax trof Panathinaikos ook tweemaal in de groepsfase van de Europa League in het seizoen 2016/17. Destijds won Ajax in Griekenland met 1-2 en in eigen huis met 2-0.