Deze vier Eredivisie-spelers zijn nog actief op de Olympische Spelen in Parijs

Deze vier Eredivisie-spelers zijn nog actief op de Olympische Spelen in Parijs
2 augustus om 10:55
Laatste update: 2 augustus om 10:56

Het mannenvoetbal is in volle gang op de Olympische Spelen. De groepsfase zit er inmiddels op en de overgebleven ploegen komen vrijdag in actie tijdens de kwartfinales van het toernooi. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke Eredivisie-spelers nog actief zijn in Parijs. 

In totaal speelden zes Eredivisie-spelers op de Olympische Spelen. Hussein Ali van SC Heerenveen wist met Irak niet door de groepsfase heen te komen. Ook kersverse Eredivisionist NAC Breda leverde met Matthew Garbett een speler die actief was op de Spelen. Garbett lukte het niet om met Nieuw-Zeeland door te dringen naar de kwartfinales. 

Welke Eredivisie-spelers zijn nog actief op de Olympische Spelen?

Paxten Aaronson

Paxten Aaronson degradeerde afgelopen seizoen met Vitesse uit de Eredivisie. Toch mag de Amerikaan zich nog altijd Eredivisie-speler noemen na zijn transfer naar FC Utrecht. Aaronson staat onder contract bij Eintracht Frankfurt, dat hem dus wederom in de Eredivisie zal stallen. De twintigjarige Amerikaan wist met zijn land, ondanks een 3-0 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Frankrijk door te gaan naar de kwartfinales. Hierin zullen de Verenigde Staten het gaan opnemen tegen Marokko. 

Taylor Booth

Aaronson is niet de enige FC Utrecht-speler die namens de Verenigde Staten actief is op de Spelen. Taylor Booth is één van de smaakmakers bij Utrecht en mocht al een aantal keer meedoen met het eerste team van Amerika. Toch is hij momenteel actief in Frankrijk op de Spelen en komt de aanvaller vrijdag uit tegen Marokko in de strijd om een plek in de halve finale. 

Gerónimo Rulli

De bekendste Eredivisie-speler die actief is op de Olympische Spelen is misschien wel Gerónimo Rulli. De doelman liet de voorbereiding bij Ajax schieten om als dispensatiespeler met Argentinië mee te gaan. Ondanks een nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Marokko, wist Argentinië zich door twee zeges te plaatsen voor de kwartfinales. Hierin komt Argentinië titelfavoriet Frankrijk tegen. 

Shunsuke Mito

Ook Sparta Rotterdam mist in de aanloop naar het seizoen een speler. Shunsuke Mito was een van de grootste uitblinkers tijdens de eerste speelronde op de Olympische Spelen. De Japanner scoorde twee doelpunten tegen Paraguay. Japan wist alle groepswedstrijden winnend af te sluiten en verzekerde zich daarmee eenvoudig van een plek in de kwartfinales. Japan neemt het hierin op tegen Spanje.