Dit is waarom Farioli Taylor al in de rust wisselde tegen FK Vojvodina

Waarom wisselde Francesco Farioli Kenneth Taylor in de rust?
2 augustus om 17:45

Kenneth Taylor werd tijdens de return tegen FK Vojvodina al in de rust gewisseld door Francesco Farioli. De Italiaan bracht vervolgens Branco van den Boomen in de ploeg. Waarom wisselde Farioli Taylor? VoetbalNieuws.nl geeft je een antwoord.

Na een moeilijke eerste wedstrijd kon Ajax ook pas laat afrekenen met de Servische Europa League-opponent in de return. Uiteindelijk werd het 1-3 voor de Amsterdammers tegen FK Vojvodina. Jorrel Hato en Bertrand Traoré besliste laat in de wedstrijd het duel. Taylor had toen het veld al lang geruimd. De middenvelder was in de rust gewisseld en zag zijn vervanger Van den Boomen wederom betrokken zijn bij een doelpunt. Na zijn goal vorige week leverde de 29-jarige ditmaal een assist af.

Waarom wisselde Farioli al in de rust?

"Dat had vooral te maken met zijn gele kaart", vertelt Farioli in het magazine Ajax Life na afloop van het duel over zijn wissel. "Ik verwachtte in de tweede helft een meer 'gebroken' wedstrijd. Dan moet je soms een overtreding maken. Ik wilde niet het risico lopen dat hij zijn tweede gele kaart zou pakken en we met tien man kwamen te staan."