Dit kunnen voetbalteams verdienen bij een medaille op de Olympische Spelen

Dit kunnen voetbalteams verdienen bij een medaille op de Olympische Spelen
2 augustus om 20:24

De Olympische Spelen in Parijs zijn in volle gang, en hoewel Nederland niet deelneemt aan het voetbaltoernooi, is het interessant om te weten wat teams zoals die van Frankrijk, Marokko en Spanje kunnen verdienen bij het behalen van een medaille. VoetbalNieuws vertelt het je.

Prijzengeld medailles Olympische Spelen

Frankrijk
Franse atleten ontvangen voor een gouden medaille een beloning van €65.000. Voor een zilveren medaille is dit €25.000 en voor brons €15.000. Dit geldt voor zowel individuele atleten als teamleden, waarbij de bedragen gelijk zijn voor ieder teamlid.

Spanje
Spaanse atleten die een gouden medaille winnen, ontvangen elk ongeveer €94.000. Zilver wordt beloond met €48.000 en brons met €30.000. Voor teamsporten zoals voetbal ontvangen teams met drie of meer leden ongeveer €50.000 per speler voor goud.

Marokko
Hoewel specifieke bedragen voor Marokkaanse medaillewinnaars in 2024 niet breed zijn gepubliceerd, beloont Marokko traditioneel zijn atleten goed. In het verleden heeft Marokko aanzienlijke bedragen uitgekeerd, afhankelijk van de prestatie en sport.

Nederland
Hoewel Nederland niet meedoet aan het voetbaltoernooi, ontvangen Nederlandse atleten voor een gouden medaille een beloning van €30.000, voor zilver €22.500 en voor brons €15.000. Deze bedragen zijn vastgesteld door NOC*NSF en gelden voor individuele atleten evenals teamleden, waarbij het prijzengeld evenredig wordt verdeeld onder de teamleden.