Van Gaal werd onlangs benaderd door topclub: 'Daar was ik wel heel verrast door'

Van Gaal werd onlangs benaderd door topclub: 'Daar was ik wel heel verrast door'

2 augustus om 22:59
Laatste update: 2 augustus om 23:02

Louis van Gaal is in de voorbije maanden door Bayern München benaderd om de nieuwe hoofdcoach te worden. Dat vertelde hij vrijdagavond zelf aan tafel bij de talkshow Humberto à Paris. Ook kwam de voormalige bondscoach met goed nieuws over zijn gezondheid.

"Ik ben nu weer redelijk gezond", aldus Van Gaal, van wie in april 2022 bekend werd dat hij aan een agressieve vorm van prostaatkanker leed. Inmiddels voelt hij zich weer stukken beter.

Presentator Humberto Tan vroeg hem vervolgens of hij ooit nog terugkeert in het voetbal. "Ik zou het kunnen doen, maar niet meer als clubcoach", aldus Van Gaal. "Ik ben nog wel gevraagd door Bayern München. Daar was ik wel heel verrast door."

Bayern benaderde Van Gaal voor een terugkeer vóórdat Vincent Kompany werd aangesteld. Van Gaal was tussen 2009 en 2011 actief als hoofdtrainer van Der Rekordmeister. Zijn laatste klus is voorlopig het coachen van het Nederlands elftal op het WK 2022 in Qatar. Daar reikte Oranje tot de kwartfinales.

"In Duitsland wilden de ex-spelers mij", vervolgt Van Gaal, doelend op het Duitse nationale elftal. "Dat heb je kunnen lezen in al die Duitse media. Schweinsteiger, Lahm, Thomas Müller. Die wilden mij als bondscoach hebben. Maar zowel in Engeland als in Duitsland nemen ze niet zo vaak een buitenlandse coach. Maar het kan wel." Voor een landenteam staat Van Gaals deur nog altijd op een kier. "Het kan wel. België zou ook kunnen. Mochten ze komen? Dan is dat het overwegen waard."