Saibari maakt belangrijke keuze: dit is zijn favoriete positie bij PSV

Saibari maakt belangrijke keuze: dit is zijn favoriete positie bij PSV
3 augustus om 07:41

Ismael Saibari heeft het naar zijn zin bij PSV. De middenvelder hoopt komend jaar uit te groeien tot een vaste waarde voor in de basis en VoetbalNieuws vertelt je wat zijn verdere doelen zijn en op welke positie hij het liefst speelt.

Saibari is één van de grootste talenten bij PSV. De Marokkaan is zeer technisch en wist in de voorbereiding tegen onder meer Valencia uit te blinken. De concurrentie op het middenveld is echter moordend, zo ziet ook Saibari.

Op welke positie staat Saibari het liefst?

In gesprek met De Telegraaf stelt de PSV'er geen voorkeur te hebben. "Ik kan ook op zes, maar dat doet Jerdy Schouten veel beter. Ik kom graag tussen de linies om een combinatie op te zetten of een actie te maken. Ik heb een goede connectie met Luuk de Jong. De positie is me om het even, als ik maar speel. Maar dat willen ook Joey Veerman, Jerdy Schouten, Isaac Babadi, Malik Tillman en Guus Til. De trainer zal keuzes moeten maken."

Fit blijven is zijn belangrijkste doel dit seizoen en daarom kiest Saibari er voor om vaker rust te pakken in zijn privéleven. Volgens hem betaalt zich dat al direct uit. "Ik kwam in het verleden vaak in scoringspositie. Dat is een pluspunt. Maar ik was te gretig. Ruud van Nistelrooy zei altijd dat de doelpunten wel zouden komen. Ik ben meer mijn hoofd gaan gebruiken en kijk tegenwoordig goed waar de keeper staat. Ik denk dat scoren vanaf nu makkelijker zal gaan."