Bosz ziet extra transfer bij PSV: dit zegt de oefenmeester over de fitte Lang

Bosz ziet extra transfer bij PSV: dit zegt de oefenmeester over de fitte Lang
3 augustus om 08:27

Binnen PSV voelt de terugkeer van Noa Lang als een extra inkomende transfer. De Eindhovenaren hopen komend seizoen te beschikken over een fitte buitenspeler, maar Peter Bosz ziet ook in dat de aanvaller nog niet op honderd procent zit. VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Lang begon afgelopen jaar stormachtig bij PSV. De buitenspeler was de man van de wedstrijd in de Johan Cruijff Schaal en wist in de weken daarna op te vallen. Een hamstringblessure speelde hem echter parten en hield hem, zeker in het tweede half jaar, lang aan de kant.

Wat zegt Bosz over de terugkeer van Lang?

In gesprek met het Eindhovens Dagblad stelt Bosz erg gelukkig te zijn met de terugkeer van Lang. "Zijn fitheid is lastig in minuten uit te drukken. Maar we zijn ongelooflijk blij dat hij weer substantieel kan bijdragen. En vergeet niet: Noa kan in tien minuten doen waar een andere speler soms een hele helft voor nodig heeft." Volledig fit is de aanvaller nog niet. "We moeten nog steeds heel voorzichtig zijn met Noa en dat is ook de manier hoe we gaan proberen hem een heel seizoen beschikbaar te houden."

Volgens Bosz moet Lang nog altijd in bescherming worden genomen. "Alles wat hij doet, doet hij op honderd procent. Dan moet je een speler af en toe in bescherming nemen. Als er tussen de wedstrijddagen maar twee rustdagen zitten, moet je als coach oppassen met je spelers. Daar zit het grote gevaar om geblesseerd te raken. Je kijkt als trainer natuurlijk ook naar de posities waar het meeste wordt gesprint."