Dit is Hugo Bueno, de linksback die op huurbasis getekend heeft bij Feyenoord

Dit is Hugo Bueno, de linksback die op huurbasis naar Feyenoord komt
13 augustus om 10:35
Laatste update: 13 augustus om 10:35

Feyenoord heeft de komst van Hugo Bueno bevestigd. De Spanjaard tekent een huurcontract tot het einde van het seizoen in De Kuip. Wie is deze linksachter die de strijd aangaat met Gijs Smal en Quilindschy Hartman? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Hugo Bueno, de nieuwe linksback van Feyenoord?

Begin van Bueno in Engeland

Hugo Bueno werd geboren op 18 september 2002 in Spanje. Bueno sloot zich in 2019 aan bij de jeugdacademie van Wolverhampton Wanderers, waar hij al snel indruk maakte met zijn talent en vastberadenheid. Na een paar jaar in de jeugdteams te hebben gespeeld, maakte hij op 15 oktober 2022 zijn debuut in de Premier League. Als late invaller kwam de speler in het veld tijdens een 1-0 overwinning op Nottingham Forest in het Molineux Stadium. 

Op 20 november 2023 bevestigde Wolverhampton Wanderers hun vertrouwen in Bueno door zijn contract te verlengen tot 2028. Het was een signaal naar zowel de speler als de supporters dat Bueno een belangrijke rol zou spelen in de toekomst van de club. Op 16 maart 2024 scoorde de verdediger voor het eerst op het hoogste niveau. In de FA Cup-wedstrijd tegen Coventry City was de speler verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van zijn team. Wolverhampton verloor die wedstrijd, ondanks het doelpunt van Bueno, met 3-2. 

Interlandcarriére van Hugo Bueno

Naast zijn clubprestaties heeft Bueno ook internationale ervaring opgedaan. Op 26 februari 2020 maakte hij zijn debuut voor Spanje Onder 18 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken, die eindigde in een 2-1 overwinning voor Spanje. Inmiddels heeft Bueno ook minuten gemaakt voor Spanje Onder 21. Tijdens het EK-kwalificatieduel met Schotland mocht Bueno aan de aftrap verschijnen en speelde hij de volle negentig minuten. 

De vleugelverdediger speelde het afgelopen seizoen 21 wedstrijden in de Premier League voor Wolverhampton Wanderers, waarbij hij één gele kaart kreeg. In de League Cup speelde hij twee wedstrijden en ook in de FA Cup kwam de Spanjaard twee keer in actie, waarin hij één keer trefzeker was.

Transfer naar Rotterdam

Bij Feyenoord moet Bueno in eerste instantie de concurrentiestrijd aangaan met Gijs Smal, die eerder deze zomer werd overgenomen van FC Twente. Quilindschy Hartman, de eigenlijke linksback, kampt namelijk nog steeds met een knieblessure. Door de komst van Bueno mag de Peruaan Marcos López waarschijnlijk een nieuwe club gaan opzoeken.