Dit is hoe het derde tenue van Ajax eruit ziet in het seizoen 2024/25

Uitgelekt: dit is hoe het derde tenue van Ajax eruit ziet in het seizoen 2024/25

3 augustus om 13:45

Het derde tenue van Ajax lijkt te zijn uitgelekt. Footy Headlines heeft foto's van het tenue gedeeld, volgens de website gaat het om officiële promotiefoto's.

Hoe ziet het derde tenue van Ajax eruit?

Het vermoedelijke derde tenue van Ajax is lichtgrijs met wijnrode elementen. Zo zijn het Ajax- en Ziggo-logo volledig wijnrood. Het clublogo wordt omlijnd met een zwarte rand en erboven staan drie zwarte sterren. Over de voorkant van het lichtgrijze shirt loopt een subtiel lijnenpatroon. Het patroon wordt in het midden onderbroken voor een verticale rij met drie Andreas-kruizen. Op de achterkant van het shirt staan drie zwarte kruizen vlak onder de kraag.

Afgelopen seizoen was het derde tenue van Ajax nog zwartgrijs. De Amsterdammers droegen het shirt voor het eerst in de Europa League-uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (2-0 nederlaag). Ook in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (4-3 nederlaag) en de Conference League-uitwedstrijd tegen Aston Villa (4-0 nederlaag) kwam Ajax in actie in het derde tenue. 

Het derde tenue van Ajax lekte in mei al uit. Ook toen deelde Footy Headlines de eerste beelden van het tenue op zijn website.