'Voormalig Eredivisie-flop heeft droomtransfer te pakken en tekent bij Atletico'

'Voormalig Eredivisie-flop heeft droomtransfer te pakken en tekent bij Atletico'
3 augustus om 15:20

Atlético Madrid heeft de transfer van Alexander Sorloth afgerond, zo meldt AS. Villarreal heeft de voorwaarden geaccepteerd, waardoor de transfer binnenkort officieel kan worden. Simeone heeft nu zijn gewenste spits binnen. 

Atlético zal 32 miljoen euro betalen voor de spits. Ook kan Villarreal 8 miljoen euro in variabele bonussen verdienen, die gemakkelijk te behalen zijn. Er zijn ook andere bonussen in het contract, die kunnen oplopen tot 2,5 miljoen euro, hoewel deze moeilijker te behalen zijn. Bovendien, als Atlético de speler binnen twee jaar verkoopt, gaat 20% van een eventuele meerwaarde naar Villarreal. Atlético wil dat de spits zich zo snel mogelijk aansluit bij het team. De Madrilenen vertrekken zondag naar Hong Kong voor hun oefencampagne. 

Sorloth zal volgens AS snel de medische keuring ondergaan. AS meldt dat de aankoop van Sorloth voor rust zorgt bij Simeone, omdat de Noor geen aanpassing nodig heeft aan het Spaanse voetbal. Hij is al gewend aan LaLiga en Spanje. Het volgende doel van de sportieve directie van Atlético is het vastleggen van Conor Gallagher, speler van Chelsea. Ze hebben een akkoord met de Londense club en wachten alleen nog op de definitieve goedkeuring van de middenvelder.