'Real Madrid komt in zoektocht naar verdediger uit in Saudi-Arabië'

'Real Madrid komt in zoektocht naar verdediger uit in Saudi-Arabië'
3 augustus om 16:30

Real Madrid is bij de zoektocht naar een centrale verdediger uitgekomen bij Aymeric Laporte. De EK-winnaar wil vertrekken bij Al Nassr en volgens het Spaanse Sport wil De Koninklijke hem graag binnenhalen.

Van Real Madrid is bekend dat ze een centrale verdediger zoeken, mede door het vertrek van Nacho naar Al-Qadsiah. Eerder werd de Champions League-winnaar aan Leny Yoro gelinkt, maar die koos voor Manchester United. Nu richt Real zich op Laporte. Volgens Spaanse media heeft Carlo Ancelotti inmiddels toestemming gegeven om de komst van Laporte mogelijk te maken.

De dertigjarige verdediger wil een breuk forceren met Al Nassr, waar hij nog een contract heeft voor twee seizoenen. De zaakwaarnemer van Laporte zou contact met de club hebben opgenomen om breuk met Al Nassr te bespreken. Wat de overgang bemoeilijkt, is dat Real Madrid geen transfersom wil betalen. Laporte moet dus transfervrij vertrekken om de transfer mogelijk te maken. Dit kan nog enige tijd duren.

Laporte heeft in het verleden gespeeld voor Athletic Bilbao en Manchester City. Met de Engelse club werd hij zes keer kampioen en won hij de Champions League. Carlo Ancelotti ziet een samenwerking met de ervaren verdediger wel zitten, wat de onderhandelingen in een stroomversnelling zou kunnen brengen.