Van Bronckhorst pakt Turkse Supercup: Besiktas vernedert favoriet Galatasaray

3 augustus om 21:40

Giovanni van Bronckhorst heeft zaterdag met Besiktas gestunt tegen Galatasaray in de strijd om de Turkse Supercup. De landskampioen, en tevens favoriet voor de winst, ging met 5-0 onderuit tegen de ploeg van de Nederlander. Van Bronckhorst heeft direct zijn eerste prijs te pakken in Turkije.

Aan de kant van Galatasaray begon onder meer Hakim Ziyech aan de aftrap. Aan de kant van Besiktas mocht aanwinst Ciro Immobile zijn eerste minuten gaan maken. Diezelfde Immobile zette zijn naam na 30 seconden op het scorebord na een verdedigende flater van Gala: de spits pakte het cadeautje uit en zorgde direct voor de 1-0.

Galatasaray probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar moest met een achterstand de rust in. In de tweede helft bouwde de ploeg van Van Bronckhorst de voorsprong verder uit door treffers van Jonas Svensson en een strafschop van Immobile. Het leek lang op een 3-0 overwinning af te stevenen, maar in de blessuretijd gingen er nog twee kansen in van Rafa Silva en Erhan Hemokoglu. Door de afstraffing heeft Van Bronckhorst zijn eerste prijs binnen en druipt Galatasaray af.