Dit is waarom Van Persie geen eerste keeper bekend zal maken bij SC Heerenveen

Dit is het opmerkelijke standpunt van Van Persie over zijn keepers bij SC Heerenveen

27 september om 22:55
Laatste update: 27 september om 22:55

Robin van Persie gaat bij sc Heerenveen rouleren met zijn doelmannen. Keepers Andries Noppert en Mickey van der Hart moeten hun speeltijd verdelen, zo vertelt Van Persie aan de Leeuwarder Courant.

"Ik geloof niet in een eerste of tweede doelman", stelt de oud-spits van Feyenoord, Arsenal en Manchester United. "We gaan per wedstrijd bekijken wat we nodig hebben. Dat betekent niet dat we elke week een keeper wisselen. Maar ik wil wél kijken wie het beste bij onze speelwijze past. En dat kan veranderen. Dat gebeurt bij spelers namelijk ook."

Van Persie beoordeelt Noppert en Van der Hart op drie onderdelen. "Het is natuurlijk belangrijk dat ze ballen tegenhouden. Ze moeten ook de ruimte voor hun doel kunnen bespelen. Ten slotte is de rol van de doelman ook in de opbouw belangrijk." De sc Heerenveen-trainer heeft zijn keuze inmiddels ook aan zijn keepers gecommuniceerd. "Dit is mijn visie op deze positie. Wij hebben de luxe dat we twee goede keepers hebben."

Andries Noppert heeft gereageerd op de keuze van Van Persie. "Ik heb hier wel een mening over, maar het heeft niet zoveel zin om die nu te geven. Ik probeer mijn rol zo goed mogelijk in te vullen. Ik wil belangrijk voor het team zijn en elke wedstrijd spelen. Maar ik kan wel heel veel willen. Ik ben gewoon een werknemer. De trainer maakt uiteindelijk de beslissing."

Bij de eerste duels van de competitie werd de speeltijd echter helemaal niet verdeeld. Noppert kreeg nog geen minuut, maar zijn rentree lijkt dichtbij nadat zijn concurrent Van der Hart een aantal fouten maakte. De uitschieter was de blunder tegen Heracles, dat Heerenveen in de slotafse een nederlaag opleverde.