Nederlander vertrekt bij Atalanta en maakt transfer naar de Ligue 1

'Nederlander vertrekt bij Atalanta en maakt transfer naar de Ligue 1'
6 augustus om 19:00
Laatste update: 6 augustus om 18:44

Hans Hateboer is dinsdag officieel gepresenteerd als nieuwe speler van Stade Rennais. De Nederlandse vleugelverdediger komt over van Atalanta, waarvoor hij in totaal 245 wedstrijden speelde. 

Stade Rennais maakt ongeveer drie miljoen euro over voor de Nederlandse vleugelverdediger. Hateboer zal Atalanta na zeven jaar gaan verlaten. De verdediger kwam als speler van Groningen toen hij 23 was. Bij Atalanta wist hij snel basisspeler te worden en wist hij de Europa League te winnen. 

In totaal speelde Hateboer 245 wedstrijden voor Atalanta, waarin hij twaalf doelpunten wist te maken en 21 assists gaf. Afgelopen seizoen was de verdediger niet altijd zeker van een basisplaats. Toch kwam Hateboer in 23 Serie A-wedstrijden in actie en ook in de succesvolle Europa League-campagne speelde de oud-FC Groningen-speler zeven westrijden voor de uiteindelijke winnaar van het toernooi. 

Een transfer van Hateboer zorgt dat de Nederlandse enclave bij Atalanta iets slinkt. Momenteel staan Mitchel Bakker, Marten de Roon en Teun Koopmeiners nog onder contract bij de winnaar van de Europa League. Die laatste zou ook een transfer kunnen maken deze zomer en wordt veelvuldig in verband gebracht met een overgang naar Juventus.