'AS Monaco wil verdediger en kan defensieve problemen van PSV vergroten'

'AS Monaco wil verdediger en kan defensieve problemen van PSV vergroten'

4 augustus om 10:30
Laatste update: 4 augustus om 10:32

Jordan Teze staat in de concrete belangstelling van AS Monaco, zo melden Voetbal International en Eindhovens Dagblad. PSV heeft door verschillende blessures al de nodige personele problemen achterin en die zouden op korte termijn vergroot kunnen worden door een mogelijke transfer. 

"Ik sta in september op de teamfoto. Je kunt me met vulpen invullen", zei Teze kort geleden nog. Deze uitspraak kan met een eventuele transfer als een boomerang terugkeren voor de verdediger. Teze lijkt geïnteresseerd in een dienstverband aan de Côte d'Azur, na zeventien jaar bij PSV. De club in Eindhoven zit echter in een spagaat, want de verdediging van de Eindhovenaren wordt steeds dunner.

Monaco zou zich al bij PSV hebben gemeld om een transfer bespreekbaar te maken. Het is nog niet bekend of Monaco al een bod heeft gedaan, maar de club heeft flink wat geld te besteden. Vorig seizoen gaf Monaco 84,6 miljoen euro uit aan versterkingen en deze zomer staat de teller al op 43 miljoen euro.

Teze debuteerde in het seizoen 2018/19 voor PSV in de Eredivisie en staat aan het begin van zijn zevende seizoen bij het eerste elftal. Hij speelde in totaal 186 officiële wedstrijden voor PSV. De verdediger staat nog één seizoen onder contract in Eindhoven. PSV wil het contract graag openbreken en verlengen, maar tot dusver is er nog geen akkoord bereikt over een nieuwe overeenkomst.