Tegen wie kan Ajax spelen in de play-off van de Europa League?

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax voor de Europa League play-off

5 augustus om 08:55
Laatste update: 5 augustus om 08:55

Ajax zal het in de derde voorronde van de Europa League opnemen tegen Panathinaikos. Mochten de Amsterdammers dat tweeluik winnen, wacht de laatste halte voor het hoofdtoernooi, namelijk de play-off ronde. Wie kan Ajax daarin treffen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Na een 1-3 overwinning op FK Vojvodina stroomde Ajax door richting de derde voorronde van de Europa League. Het zal daarin strijden met het Griekse Panathinaikos. Na de derde voorronde is de play-off het laatste station in de kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Ondanks het feit dat er nog geen minuut is gespeeld in de ontmoeting gaan de Amsterdammers wel de koker in. Op maandagmiddag zal er in Nyon, Zwitserland geloot worden voor de play-off.

Wie zijn de mogelijke tegenstanders voor Ajax in de play-off van de Europa League?

Tijdens de kwalificatie richting de Europa League kwam Ajax al in Servië en Griekenland, maar daar kan nog één extra bestemming bijkomen in de play-off. Daarbij zijn de Amsterdammers ook afhankelijk van resultaten op andere velden en de verliezers in de Champions League kwalificatie. Turkije, Gibraltar, Moldavië, Noorwegen en Polen behoren tot de mogelijkheden.

De mogelijke opponenten van Ajax:

Beşiktaş JK (Turkije)
FC Dinamo Minsk (Wit-Rusland) of Lincoln Red Imps FC (Gibraltar)
FC Petrocub (Moldavië) of The New Saints FC (Wales)
Jagiellonia Białystok (Polen) of FK Bodø/Glimt (Noorwegen)