Tegen deze oude bekenden van Rangers speelt Twente mogelijk in de Champions League

Twente treft mogelijk Robin Pröpper, Vaclav Cerny en Danilo in de Champions League
5 augustus om 12:45

FC Twente moet eerst zien af te rekenen met Red Bull Salzburg, maar treft mogelijk Rangers FC als tegenstander in de Champions League play-off. In Schotland staan een aantal oud-spelers van de club uit Enschede onder contract.

Robin Pröpper

Het leek er lang op dat Twente een nieuw seizoen in zou gaan met aanvoerder Pröpper, maar daar kwam afgelopen week een eind aan. Rangers meldde zich enkele dagen voor het aflopen van de deadline rondom de afkoopclausule aan het adres van de club uit Enschede. Aan alle kanten werd snel een akkoord bereikt en dus speelt Pröpper vanaf dit seizoen in Schotland. Hij speelde in totaal 115 wedstrijden voor Twente.

'De juiste woorden ga ik niet vinden. Niet om jullie te bedanken en niet om te omschrijven hoe dit voelt. Zo genoten van de afgelopen drie jaar, van alles wat we samen hebben meegemaakt. Mega dankbaar en trots, voor het vertrouwen, de ongekende sfeer, de staf, het fantastische team, maar bovenal ook de supporters. Ik ga Twente onwijs missen, want vanaf moment één voelde dit als mijn thuis. Dus met heel veel pijn in mijn hart neem ik voor nu afscheid', zo schreef Pröpper nog op zijn social media.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Robin Pröpper (@robinpropper)

Danilo

Naast Pröpper speelt er ook een voormalig spits van Twente bij Rangers. Dat is Danilo, die één seizoen door Ajax werd uitgeleend aan de Tukkers. In dat seizoen maakte de Braziliaan furore door zeventien goals te maken en vijf assists te geven. Dat leverde hem uiteindelijk een transfer naar Feyenoord op, de club die hem uiteindelijk voor een bedrag van zeven miljoen aan Rangers verkocht.

'Hey tukkers, Ik wilde iedereen bedanken voor de steun en het vertrouwen dat jullie mij dit seizoen hebben gegeven. Het was een zwaar seizoen, maar dankzij jullie, mijn teamgenoten, de club en Ron Jans hebben we toch heel wat mooie momenten waargemaakt. Dit jaar was mijn eerste jaar als profspeler in de eerste divisie en ik zal voor altijd dankbaar zijn dat ik deze kans krijg en als vierde eindigde in de topscorerslijst. Speciale dank aan mijn familie, mijn vriendin en haar familie die mij hebben geholpen te komen waar ik nu ben. Bedankt tukkers, voor altijd in mijn hart!', aldus Danilo bij zijn afscheid.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Danilo Pereira (@danilo_pereira)

Vaclav Cerny

De derde en laatste speler die een mogelijk weerzien met Twente krijgt, is Vaclav Cerny. De Tsjechische aanvaller ruilde de club uit Enschede een jaar geleden in voor VfL Wolfsburg. In tegenstelling tot Twente, waar Cerny in zijn laatste jaar dertien goals maakte en elf assists gaf, werd er bij de Duitse club nog geen succes bereikt. Daardoor is Cerny nu voor een jaar verhuurd aan Rangers.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🇨🇿Vasa Černý (@vasacernyjr)