'Mislintat hoeft nog niet te vrezen voor Dortmund-ontslag, Sahin neemt maatregel'

Mislintat is voorlopig baan nog zeker bij Dortmund, maar Sahin neemt maatregel
5 augustus om 13:42
Laatste update: 5 augustus om 13:50

Sven Mislintat hoeft in tegenstelling tot eerdere berichtgeving van BILD toch niet snel te vertrekken bij Borussia Dortmund, zo meldt de Duitse tak van Sky. De technisch directeur zou wel op gespannen voet leven met trainer Nuri Sahin.

Zondag barstte de bom bij Dortmund, zo meldde BILD. Mislintat zou meermaals dominant gedrag hebben laten zien ten overstaan van Sahin en daarnaast zou de club niet te spreken zijn over meerdere tv-optredens die de Duitser heeft gegeven. Een ontslag leek de enige uitweg, zo werd geschetst. Sky meldt nu wat anders.

Volgens het Duitse medium staan de verhoudingen tussen Mislintat en Sahin inderdaad op scherp, maar hoeft hij nog niet te vrezen voor ontslag. Binnenskamers worden de beslissingen over transfers echter niet door de gehele leiding gedragen. Het zou gaan over de transfers van onder andere Waldemar Anton, Pascal Groß en Yan Couto. Een situatie rondom transfertarget Rayan Cherki zou alles écht op scherp hebben gezet tussen Mislintat en Sahin.

Mislintat behoudt gewoon zijn baan, maar er gaat wel wat veranderen. Volgens Sky mag hij de kleedkamer van Dortmund niet meer in. Sahin zou er een hekel aan hebben dat hij op het trainingsveld staat of binnen de kleedkamer komt. 'Op verzoek van Sahin mogen alleen verantwoordelijken die dicht bij de spelers en staf staan ​​toegang krijgen tot de kleedkamer. Daartoe behoren bijvoorbeeld Kehl en Lars Ricken, maar geen scouts of teamplanners (zoals Mislintat, red.)', zo schetst Sky.