Wie is Aloys Wijnker, de nieuwe hoofd jeugdopleiding van PSV?

Dit is Aloys Wijnker, de nieuwe hoofd jeugdopleiding die Faber opvolgt bij PSV

5 augustus om 16:30
Laatste update: 5 augustus om 16:31

PSV heeft maandagmiddag de komst van Aloys Wijnker als nieuwe hoofd jeugdopleiding bekendgemaakt. De Eindhovenaren hebben hiermee een opvolger gevonden voor de vertrokken Ernest Faber. Wie is Wijnker eigenlijk? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Wijnker is in het verleden actief geweest als speler bij Telstar SC, maar daar stokt zijn cv als voetballer. Zijn bijdrage langs het veld is een stuk indrukwekkender. Wijnker is een bekende van algemeen directeur Marcel Brands, die met hem samenwerkte bij AZ. In Alkmaar bekleedde Wijnkers verschillende functies, zoals jeugdtrainer en hoofd jeugdopleidingen.

Naast AZ ging Wijnker aan de slag bij de Amerikaanse voetbalbond, Vitesse en de KNVB. Mede door zijn werkzaamheden in de VS kent ook technisch directeur Earnest Stewart hem goed. "Ik ken Aloys vanuit ons gezamenlijke verleden bij AZ en de Amerikaanse bond. Hij is een zeer gedreven opleider, met een duidelijke visie en een groot netwerk. Hij heeft ervaring in binnen- en buitenland, bij clubs en nationale bonden. Deze factoren maakten hem de ideale kandidaat om PSV Academy te leiden en verder te ontwikkelen", aldus Stewart op de website van PSV.

Aloys zelf geeft nog even tekst en uitleg waarom hij juist in Eindhoven aan de slag wilde gaan. "Het is een van de beste jeugdopleidingen in het betaald voetbal", stelt hij. "Dat zie je aan de doorstroom naar de hoofdmacht, doorstroom naar andere BVO’s en aan de afvaardigingen bij de nationale jeugdploegen. Zeker de laatste tien jaar zijn er grote stappen gezet. Het is nu zaak dat we die lijn voortzetten."