Gerónimo Rulli staat op de nominatie om doelman van Olympique Marseille te worden

Update: 'Fransen voldoen nog niet aan vraagprijs Ajax voor Rulli'

5 augustus om 19:31
Laatste update: 5 augustus om 19:31

Olympique Marseille heeft Ajax benaderd voor de overname van Geronimo Rulli. De Franse club richtte zich eerst op Timo Wellenreuther, maar hij blijft bij Feyenoord. Daardoor verschoof de aandacht naar Rulli. De Argentijnse doelman, die begin 2023 voor acht miljoen euro werd gekocht van Villarreal, heeft bij Ajax een contract tot 2026 en verdient vier miljoen euro per jaar.

Marseilles eerste bod ligt ver onder de vraagprijs van Ajax, zo meldt De Telegraaf. Fabrizio Romano meldde even later echter dat Rulli al zijn jawoord heeft gegeven voor een overstap naar de Ligue 1. Technisch directeur Alex Kroes wil het investeringsbedrag terug, maar de Franse club gokt erop dat Ajax vanwege het hoge salaris van Rulli wel zal willen meewerken aan een transfer.

Marseille is bezig met een grote heropbouw onder coach Roberto De Zerbi. Recent zijn Pierre-Emile Hojbjerg en Mason Greenwood uit de Premier League gehaald. De Franse club wil nog een grote transfer doen, met Youssoufa Moukoko van Borussia Dortmund als belangrijkste doelwit.

De 32-jarige Rulli, die recent met het Argentijnse nationale team in Frankrijk verbleef voor de Olympische Spelen, werd eerder al gelinkt aan clubs in Argentinië en Spanje. Nu lijkt Marseille de meest serieuze kandidaat. Als de transfer doorgaat, is Rulli de eerste doelman die vertrekt bij Ajax. Andere keepers, zoals Jay Gorter en Diant Ramaj, overwegen ook te vertrekken als hun speelkansen niet verbeteren. Remko Pasveer lijkt namelijk de eerste doelman te worden bij de Amsterdammers.

De transfer van Rulli zou een verlichting kunnen zijn voor de financiële last van Ajax, maar voor nu blijft de vraagprijs een struikelblok. Het is afwachten of Marseille bereid is hun bod te verhogen om aan de vraag van Ajax te voldoen.