KNVB maakt wijzigingen in Eredivisie speelschema vanwege Ajax en FC Twente

KNVB verplaatst wedstrijden van Ajax en FC Twente
6 augustus om 17:10
Laatste update: 6 augustus om 17:10

De KNVB heeft wijzigingen in het speelschema van de Eredivisie gemaakt. Kort voor het begin van het seizoen gaan er wedstrijden van Ajax en FC Twente op de schop. Om welke wedstrijden gaat het en wanneer worden deze gespeeld? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Ajax en FC Twente zijn de enige twee Nederlandse ploegen die nog actief zijn in de voorrondes van de UEFA toernooien. De Tukkers spelen tegen Red Bull Salzburg voor een plekje in de play-off van de Champions League, terwijl de Amsterdammers strijden in de voorrondes van de Europa League met Panathinaikos. Mochten beide ploegen winnen dan wacht dus nog één voorronde en daarom voert de KNVB wijzigingen door.

Welke wedstrijden worden gewijzigd door de KNVB?

In speelronde drie van de Eredivisie zouden zowel Ajax als FC Twente een thuisduel spelen. In het conceptprogramma van de Nederlandse voetbalbond werd al rekening gehouden met een mogelijke verandering en die is nu ook doorgevoert. 'De wedstrijden Ajax - Fortuna Sittard en FC Twente - sc Heerenveen uit speelronde drie van de Eredivisie worden gespeeld in de tweede helft van september', valt te lezen op de website van de voetbalbond. De mogelijke inhaaldata's zijn nog onbekend, wel hangt de verandering samen met de Europese prestaties van beide ploegen.