Dit zegt Steijn over de kansen van FC Twente in de Champions League

Steijn rekent af met critici en droomt van Champions League met FC Twente

6 augustus om 18:40

Dinsdagavond maakt Sem Steijn voor het eerst zijn opwachting in de Champions League. Voorafgaand aan de wedstrijd in de voorronde tegen Red Bull Salzburg blikt de 22-jarige middenvelder tegenover NU.nl vooruit en reageert hij op de kritiek die de middenvelder voorheen kreeg.

Sem Steijn maakt dinsdagavond zijn debuut in de Champions League-voorronde met FC Twente. De middenvelder heeft veel kritiek gekregen, maar heeft met zijn spel laten zien wat hij waard is. "Het vooroordeel over mijn voetballende kwaliteiten is er altijd geweest", vertelt Steijn aan NU.nl. "Niet verfijnd genoeg, geen goede techniek. Ik moet er altijd hard voor werken om het tegendeel te bewijzen. Maar dat doe ik graag, hoor. Dat is misschien ook iets Haags. Knokken voor wat je waard bent."

Vorig seizoen maakte Steijn indruk met zijn scorend vermogen. In zijn eerste jaar bij FC Twente scoorde hij zes keer en vorig seizoen maakte hij zeventien doelpunten. "Er zijn weinig middenvelders die zo gemakkelijk scoren als ik. Daar moeten mensen misschien meer naar kijken", aldus Steijn. Zijn sterke seizoen leverde hem een nominatie voor Speler van het Jaar op.

Steijn blijft altijd zoeken naar manieren om beter te worden. "Ik train bij Patrick Woerst op mijn kijkgedrag. En eerder dit jaar ben ik met Ruud van Nistelrooij het veld opgegaan om te trainen. Hij heeft me geleerd hoe ik om een bal heen kan draaien, om zo een betere hoek voor mezelf te creëren. Dat heeft me enorme inzichten opgeleverd."

De weg naar de groepsfase van de Champions League is zwaar. Als FC Twente tegen Salzburg weet te stunten, wacht er nog een voorronde tegen Dynamo Kyiv of Rangers FC. Steijn is echter vol vertrouwen. "Ik geloof erin dat we het kunnen halen. Maar we moeten er ook van genieten. De Champions League-hymne is toch bijzonder."