'Bakayoko verschijnt op de radar bij Bundesliga-club'

'Bakayoko verschijnt op de radar bij Bundesliga-club'

6 augustus om 21:05
Laatste update: 6 augustus om 21:06

Voor PSV en Johan Bakayoko breken opnieuw spannende tijden aan in de transferperiode. De 21-jarige aanvaller staat wederom in de belangstelling van diverse Europese topclubs, waaronder nu ook RB Leipzig, zo meldt Voetbal International.

Bakayoko had afgelopen seizoen een uitstekende periode bij PSV. Vorig jaar had hij de kans om naar Brentford te gaan voor veertig miljoen euro, maar hij koos ervoor om in Eindhoven te blijven. Deze keuze pakte goed uit, want hij speelde 33 competitiewedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en negen assists gaf.

Dit seizoen lijkt Bakayoko meer open te staan voor een transfer. RB Leipzig, de nummer vier van de Bundesliga, heeft zich nu ook gemeld als mogelijke bestemming. De Duitse club ziet in Bakayoko een versterking, vooral als Dani Olmo naar Barcelona vertrekt. De transfer van Olmo lijkt volgens verschillende media aanstaande, wat de interesse van Leipzig in Bakayoko verder aanwakkert.

Bakayoko heeft echter duidelijk gemaakt dat hij alleen wil vertrekken naar een club die actief is in de Champions League en om de prijzen speelt. Naast RB Leipzig hebben ook Paris Saint-Germain, Bayern München, Borussia Dortmund, Liverpool en Arsenal hun interesse getoond. Of Bakayoko daadwerkelijk PSV verlaat, zal de komende weken duidelijk worden. Voetbal International meldt dat de speler tussen de veertig en vijftig miljoen moet opleveren.